Något gick fel.

+

Kan inte verkställa din begäran

lakanen

Gjort av 100% bomull, erbjuder lakanen oslagbar komfort och subtil mjukhet. Den lyxiga stapellängden gör att de håller längre, och den fina väven ger dem en uppfriskande luftighet.

+

Gratis leverans och provperiod

 • Gratis leverans- Vi levererar dina lakan inom 12 arbetsdagar och självklart är det gratis.
 • Prova i 30 nätter - Vår generösa 30 nätters provperiod ger dig gott om tid att sova på saken.
 • Säkert & hållbart - Våra lakan och sängkläder är OEKO-TEX® certifierade, vilket innebär att de är både säkra och hållbara.

I varje set ingår 2 örngott, ett dra-på lakan och ett påslakan. Det är vår rekommenderade kombination av sängkläder, men du kan alltid välja separata produkter istället.

Välj bara din sängstorlek så ordnar vi resten..

547   kr

Välj din storlek

Som ett set sparar du

300 kr

Set :
fitted sheet

1 x Lakan

80x200cm
duvet cover

1 x Påslakan

140x200cm
pillow cases

2 x Örngott

50x70cm
läs mer om vad som ingår i det här setet.
 • Örngott

  Från 199 kr

  199   kr

 • Påslakan

  Från 399 kr

  399   kr

 • Dra-på lakan

  Från 249 kr

  249   kr

de perfekta bomullslakanen

Med så många olika sorter ute på marknaden kan det vara förvirrande att välja rätt lakan. Därför har vi skapat bara ett set med den optimala balansen av mjukhet, luftighet och styrka.

en balanserad väv

För lakanens styrka och luftighet är det avgörande att välja den perfekta väven med den rätta trådtätheten. För starka, krispiga och svala lakan har vi valt en percale väv. Detta är allt du behöver veta…

+

Vad är en percale väv?

 • Percale är ett tätt vävt fintrådigt och kammat garn, vars sammansättning är tightare än standard typen av väv som brukar användas till lakan.
+

Varför är det bra?

 • Tack vare vävens täthet, behåller lakanen en mjuk känsla medan den enkla över/under strukturen på garnet resulterar i ett otroligt svalt och luftigt tyg. Den här sammansättningen gör även lakanen enkla att tvätta.
+Se väven

Percale är en krispig, icke-glansig typ av väv som svalkar mer än satintyg. Därför är den perfekt för de varmare sommarmånaderna eller om du brukar känna dig för varm på nätterna

den optimala trådtätheten

Vi använde en trådtäthet som jobbar i harmoni med percale väven, och ger lakanen en lyxigt mjuk känsla. Här är vad du behöver veta

+

Vad är trådtäthet?

 • Trådtäthet syftar på antalet trådar per kvadrattum.
+

Vad har lakanen för trådtäthet?

 • Vi kom fram till att en trådtäthet på 200 var en 'sweet spot' i balans med lakanens percale väv.
+

Varför är det bra?

 • Allmänt betraktat som guldstandarden på högkvalitativa sänglakan, kombinerat med en en percale väv, gör en trådtäthet på 200 lakanen oerhört mjuka, otroligt lätta och enkla att stryka.

inget lull, bara kvalitet

Lakanen är otroligt tåliga, och behåller sin struktur, tvätt efter tvätt. Detta för att vi använt en längre stapellängd än vad som är vanligt.

+

Vad är stapellängd?

 • Stapellängd är termen för att beskriva kvaliteten på fibrerna som utgör varje individuell garnbit. Ju längre fibrer desto starkare garn.
+

Vilken stapellängd använder vi i våra lakan?

 • Lakanen har en stapellängd som är längre än brukligt, och är behandlade och färdigställda i Portugal – en av Europas ledande bomulls tillverkare.
+

Varför är det bra?

 • Att vi har en längre stapellängd gör att lakanen är mindre känsliga för slitage, vilket ger dem en längre hållbarhet. Se till att de håller ännu längre genom att bara tvätta dem i 40 grader.

Handla säkert

Betala enkelt

Snabb leverans